Categories
Nieuws

Modelbouw schepen bij Fort Hoofddorp

Vrijwilligers van de Sportschutters Vereniging Buitenveldert toonden zondag 26 september 2010 tijdens de open dag van hun vereniging in het Fort bij Hoofddorp, hun vaardigheid tonen in het schieten met luchtwapens. De vereniging maakt zich echter zorgen over de kosten voor het behouden van hun locatie. De huur bedraagt 44.000 euro huur per jaar; dat is wel heel erg veel voor een vereniging met 150 leden.
Ondanks meerdere pogingen krijgt de vereniging geen subsidie . De situatie zorgt voor onrust bij de leden en een aantal is al opgestapt. Vanwege de hoge huur die ze aan de gemeente moeten betalen is men al aan het zoeken naar een andere locatie, maar het valt niet mee om zo’n ideale plek als het in 1904 gebouwde Fort bij Hoofddorp te vinden.

Het thema van de open dag was ‘water’. In de fortgracht geeft Vaargroep Hoofddorp tussen de buien door demonstraties met door de leden zelf gebouwde radiografisch bestuurbare modelschepen zoals onderzeeĆ«rs, brandweerboten, patrouilleschepen en sleepboten. Top modelbouw van de bovenste werf . Tot in de kleinste details met veel geduld vervaardigd. Normaal gesproken varen de model schepen in de vijvers van Beukenhorst-West, maar ze doen het uitstekend in de historische fortgracht.