Categories
Nieuws

Robots in Breda

Het strijdtoneel in Breda: robots die in een arena van vijf bij vijf meter tegen elkaar racen en / of vechten. Een kleine greep uit de activiteiten uit wat ‘Robots on Tour’.

Er zijn bijvoorbeeld drie verschillende gewichtsklassen: ants (heel klein), fether (licht) en heavy. Soms is het een kwestie van met bot geweld op elkaar in hakken. Soms is het ietwat subtieler – al sumoworstelend proberen de afstand bestuurbare robots elkaar de ring uit te drijven.

Het is p 3 oktober dat het robotcircus om 15.00 uur neerstrijkt in Electron. Het is een evenement dat trouwens heel wat meer inhoudt dan louter vechten en racen. Er is bijvoorbeeld een robotdirigent. Of neem bijvoorbeeld de workshop waarbij zelf een mini-tandenborstel-robot kan worden gebouwd. En dan zijn er nog de ‘artbots’ van beeldend kunstenaar Erik Fakkeldij. Het zijn Robots gebouwd van oude onderdelen van auto’s, fietsen enzo. Bezoekers kunnen ze helemaal zelf radiografisch op afstand besturen.

Het ‘Robots on Tour’ evenement is een onderdeel van het E-Pulse festival van de Bredase stichting Noisivision. Het begint op 1 oktober 2010 en het festival heeft tot doel iedereen te laten kennis maken met de creatieve mogelijkheden van de computer.

Dit thema leidt tot een festival. Waarbij de bezoeker allerlei onderhoudende dingen kan doen en uitproberen. Zo is er bijvoorbeeld het bed van Andreas Reyes en Marcus Graf. Als je er stil in ligt wordt je visueel opgegeten door een angstaanjagende hoeveelheid groene wormen. Wegjagen vergt natuurlijk flink wat inspanning op de matras.

De opening van het festival is op 1 oktober om 20.00 uur, en gaat gepaard met een variatie van verschillende optredens, uitvoeringen en dj’s, technologie en dans. De zaterdagavond staat vanaf 20.00 uur in het teken van creatieve uitvindingen van de studenten van kunstacademies, van CMD-opleidingen en van de technische universiteiten. Zondag is robotdag.

De expositie van elektronische spelletjes, games en andere creatieve computertoepassingen is nog tot en met 24 oktober te zien. Kijk voor meer informatie bij www.e-pulsefestival.nl.