Categories
Nieuws

Evenement RC in Waspik

In Den Bolder in Waspik hebben zich op 7 november tientallen liefhebbers van model-trucks zich verzameld. Modelbouwvereniging Woubrugge had daar haar baan uitgelegd, waarop fans hun RC voertuigen, in dit geval schaal 1 op 14, in volle glorie konden laten ronddenderen. Adrie van Gerwen (79) is de initiatiefnemer. Hij woont zelf ook te Waspik. Samen met Pieter van Seeters (34) uit Dordrecht (ook geboren en getogen in Waspik).

Trucks bouwen

Nog maar een jaar of acht geleden zijn deze twee heren begonnen met het op schaal nabouwen van bepaalde trucks. Inmiddels heeft het modelbouw virus hen helemaal in zijn ban. De twee mannen zijn bepaald geen leeftijdgenoten. Ze kennen elkaar van de plaatselijke drumband

Radiografische modellen

Pieter is vrachtwagenchauffeur van beroep. Vroeger nam hij geregeld Adrie mee, als bijrijder enkel en alleen voor de gezelligheid. Het was in de cabine van Pieter dat het idee werd geboren om ook eens een radiografisch bestuurbare modeltruck te bouwen. Van het een kwam het ander. Dus inmiddels heeft het duo een verzameling van maar liefst tien trucks met opleggers. De twee richten zich niet alleen maar op één merk. Pieter van Seeters geeft aan dat ze zowel modellen hebben van Scania, MAN, en Volvo als van een paar Amerikaanse modellen.

Aanpassing model auto’s

Adrie van Gerwen vertelt dat hij het een geweldige hobby vindt, die hij eerder had moeten ontdekken. De ene wagen hebben ze zelf helemaal gebouwd. Een andere is weer gekocht via Marktplaats. Wel hebben ze allebei de soorten vervolgens helemaal aangepast aan hun eigen smaak en voorkeur.

Evenement met afstand bestuurbare voertuigen

Het duo zocht op een gegeven moment aansluiting bij de Modelbouwvereniging Woubrugge. Dat is een grote club met zo’n 150 leden. De club is opgedeeld in verschillende sectoren die zich bezig houden met trucks, boten, vliegtuigen, auto’s en radiografisch bestuurbare helikopters. De sector trucks was gisteren met zijn eigen baan te gast aanwezig te Waspik. Veel liefhebbers en ook buitenstaanders kwamen een kijkje nemen. Zij konden aanschouwen hoe de modelbouwers hun levensechte model trucks over het Waspikse stratenplan manoeuvreerden en stuurden. Er waren zelf vijftien liefhebbers uit Brugge aanwezig, en ook nog eens vijf uit Lier.

Daarnaast gaf de boten divisie van de club uit Woubrugge in Den Bolder een leuke demonstratie van nautische modelbouw.