Categories
Nieuws

Radiografisch bestuurbare vlieger

Normaal gesproken gaat je vlieger niet op zonder wind. Er is nu echter een systeem op de markt verkrijgbaar dat vliegeren zonder wind mogelijk maakt.

Gerrie Enninga van het bedrijf Zonlicht in Klazienaveen is enthousiast over de op afstand bestuurbare vlieger. Het is nu mogelijk om op elk gewenst moment te gaan vliegeren volgens de ondernemer. Hij heeft zijn hart verpand aan vliegeren als vrijetijdbesteding. Enninga is ook de drijvende kracht en de initiator van het jaarlijkse vliegerfeest in Emmen.

Enninga vertelt dat het op afstand bestuurbare systeem hetzelfde is als dat van radiografisch bestuurbare auto’s en helicopters etc. Je moet er maar op komen om het systeem ook voor de vliegersport te gebruiken. Met een simpele handbeweging op het bedieningspaneel verzend je een signaal naar het aan de vlieger bevestigde ontvangertje. De ontvanger zet vervolgens een propellertje in beweging. Door de toeren die het propellertje maakt wordt wind geproduceerd, Daardoor is de vlieger in staat is om op te stijgen.

De radiografische vlieger is op een afstand van vierhonderd meter nog bestuurbaar. De radiografisch bestuurbare vlieger biedt ook mogelijkheden om er beelden vanuit de lucht mee te maken. Hij toont filmpjes en foto’s die met een aan de vlieger vastgemaakt cameraatje zijn gemaakt. Het zijn beelden van haarscherpe kwaliteit.
Er zijn momenteel vier modellen radiografisch bestuurbare vliegers op de markt verkrijgbaar: de Vogelwing , de Boxkist de Deltawing, en de Adelaar.