Categories
Nieuws

Radiografisch bestuurde tanks bij Sonniuswijk

Vanwege het nationale museumweekend op 2 en 3 april is er de mogelijkheid om vanuit Museum Bevrijdende Vleugels rondritten te maken met oude militaire voertuigen. De rit gaat naar de landingsterreinen op de Sonse Heide (bij Sonniuswijk).

Tijdens de tour is er een tussenstop bij de Paulushoef, op adres Sonniuswijk 42. Deze plek was het in 1944 het middelpunt van de landingen door de geallieerden. Op de Paulushoef wordt overigens ook een noodhospitaal ingericht. Dit Hospitaal is een kopie van de authentieke hulppost zoals die direct na de landingen uit de Tweede Wereld Oorlog op de iets verder gelegen Helenahoeve was opgericht door de militairen.

De eigenaar van de Paulushoef heeft in de loop van de jaren op zijn terrein veel materiaal en spullen aangetroffen. Deze ‘bodemvonsten’ worden daarom ook tentoongesteld.

Er is ook een film over de in 1944 plaatsgevonden landingen die je op de locatie kunt bekijken.Het museum zelf organiseert op haar locatie ook diverse activiteiten. Dit zijn onder andere het computervliegen, het bekijken van een Dakota-cockpit, waar je trouwens ook echt in kunt gaan zitten. Ook is er een ‘static show’ met militaire voertuigen van Wheels, je kunt een bezoek aan de restauratiewerkplaats brengen, de stoomtreinen van Stoomgroep Zuid zijn te bezichtigen, en daarnaast zijn er nog de radiografisch bestuurde tanks van de Radio Controlled Armoured Group Holland. Maar ook een demonstratie van het lieren van zware voertuigen door de Bravo compagnie. De Eindhovense Modelbouwvereniging is aanwezig met demonstraties.