Categories

Radiografisch Speelgoed

Radiografisch speelgoed kan werken op elektriciteit, of brandstof. Deze brandstof kan benzine zijn, of Nitromethaan.

Elektrisch RC speelgoed

De voordelen van elektrische radiografische auto’s zijn, dat ze eenvoudig in onderhoud zijn, relatief makkelijk in elkaar te zetten en weinig geluid maken in verhouding to andere modellen. Omdat er geen rookoverlast mee gemoeid gaat, kan er ook binnen mee gereden worden op circuits. Elektrische R/C auto’s zijn snel, en vergeleken met andere modellen vaak in ontwikkeling. Een nadeel kan zijn dat het geen realistisch geluid geeft.

Er zijn veel verschillende merken die RC speelgoed leveren, zelfs merken waar je dat niet van verwacht. Merken als Duplo en Lego hebben bijvoorbeeld ook radiografisch speelgoed of RC uitbreidingen voor bepaalde sets.

Er bestaat de mogelijkheid een mechanische motorregelaar. Je kunt ook kiezen voor een digitale motorregelaar . De mechanische regelaar wordt aangestuurd door een servo. De servo verschuift een schuifweerstand . Daardoor kan de stroomsterkte door de motor worden geregeld. Mechanische regelaars hebben doorgaans minder kwetsbare componenten dan digitale, en zijn daardoor meer solide. Vervelend genoeg zijn veel mechanische regelaars niet altijd voorzien van een achteruit modus. Je bent dus beperkt in het soort motor dat je op deze regelaars kunt aansluiten.

De onderdelen die draaien zijn daarnaast aan slijtage onderhevig. Een mechanische regelaar moet daarom bij elke rit of vlucht van het radiografische modelna afloop worden nagekeken. Een digitale regelaar heft enkel te worden gecontroleerd op oververhitting van de printplaat. Een Digitale regelaar bevat een chip, en wordt evenals de servo’s rechtstreeks aangesloten op de ontvanger. Daardoor is een minder uitgebreid schakelsysteem nodig.

Er is meer speelgoed informatie. Bovendien kun je een regelaar met achteruitfunctie kopen. Dat zorgt ervoor dat de auto of ander voertuig makkelijker te besturen is. Bij een botsing hoef je namelijk niet naar het R/C voertuig te lopen om deze weer om te draaien. De regelaars verlagen helaas wel de maximum snelheid. Niet alle motors zijn aansluitbaar op dit soort regelaars. Ook zijn ze niet zo sterk als een motor die aangesloten is op een gewone regelaar.

Terug naar de homepage