Categories

Radiografische Helikopters

Radiografisch bestuurbare helikopters – bij deze vorm van modelbouw zijn er veel verschillende soorten en afmetingen. Een beknopt overzicht van de verschillende vormen van helikopters die verkrijgbaar zijn:

Top 3 meest populaire RC helicopters

Nine Eagles Solo Pro 180 3D 6ch 2,4ghz electro helicopter RTF
E-Flite Blade 500 3D electro helicopter RTF
DJI Phantom 2 electro quadcopter met GPS RTF


Coaxiale helikopters

Gemakkelijk vliegen en zeer stabiel – dat kenmerkt deze heli’s. Coaxiale helikopters worden met name gebruikt om indoor mee te vliegen, vanwege de relatief lage voorwaartse druk of kracht. Daardoor is de helikopter bij wind snel uit balans. Daarentegen is deze variant wel crashbestendig. Ze beschikken over contra roterende rotorbladen die boven elkaar zitten. In verhouding zijn deze heli’s redelijk gemakkelijk te bedienen.

Collective Pitch (CP) Helikopter

De collective pitch modellen zijn zeer geschikt om buiten mee te vliegen, en niet voor indoor gebruik gescikt. Deze variant van radiografische heli’s beschikt over zowel een hoofdrotor als staartrotor waarvan de hoek van de rotorbladen verstelbaar is. Door de hoek van de hefrotorbladen te wijzigen kan de CP helikopter net als een echte heli stijgen en dalen.

Fixed Pitch (FP) Helikopter
Deze variant is in verhouding minder stabiel dan de CP versie. FP Helikopters zijn namelijk in tegenstelling tot de Collective Pitch exemplaren niet voorzien van een hoofd- en een staartrotor waarbij de hoek van de rotorbladen niet verstelbaar is.. Buiten te gebruiken tot bij windkracht 3, of indoor in een grote ruimte. Een voordeel is wel dat vanwege de eenvoudige constructie de FP helikopter relatief goedkoop is, en daardoor erg populair.

Speelgoed helikopters
Dan is er natuurlijk nog de speelgoed variant. Een speelgoed radiografisch bestuurbare helikopter is in feite een kleine variant van de soorten radiografische helikopters die hierboven genoemd zijn. Vaak beschikken ze over maximale veiligheid en een groter bedieningsgemak dan de professionelere soorten. De meeste varianten van speelgoed heli’s zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar.

Terug naar de homepage